Portāla Memorial Services aizvadītā gada atskats - 2017

Vispirms portāls www.memorialservices.lv vēlas pateikties visiem tiem cilvēkiem, kas aizvadītā 2017. gada laikā ir apmeklējuši portāla vietni, lai grieztos pēc palīdzības tādā grūtā brīdī kā tuvinieka zaudējums. Ar gandarījumu atceramies tās ģimenes, kuras, pateicoties mūsu kanālam, ir saņēmušas operatīvu un kvalitatīvu palīdzību gan repatriācijas jautājumos, gan bēru organizēšanas jautājumos - paldies, ka izvēlējāties uzticēties mums! 

Portāla lapu apmeklētāju skaits aizvadītajā gadā ir sasniedzis 160 000 atzīmi un rādītāji aizvien pieaug. Katru dienu portālu Memorial Services apmeklē no 120 līdz 200 ģimeņu, kas praktiski ir vienlīdzīgs ar meklējumu skaitu visā Latvijā saistībā ar apbedīšanas vai memoriālo tematiku. Organisko meklējumu skaits no meklētājsistēmas Google portālam ir 75-85% apjomā, kas praktiski ir augsts rādītājs nozarē kopumā.

Memorial Services Portāla lapu apmeklētāju skaits

Aizvadītajā gadā portāls ir integrējis kopējo sistēmu ar kapsētu pārvaldības portālu cemety.lv - caur portālu Memorial Services ir iespēja meklēt apbedītās personas visos Latvijas kapos, kā arī uzdot tiešos jautājumus kapsētu pārziņiem par apbedītām personām, kapu uzkopšanu prombūtnē vai par kapa vietas rezervāciju bēru gadījumā. 

Jāatzīmē, ka visiem objektiem ir uzstādīta navigācijas sistēma, kas nozīmē, ka ērti var atrast maršrutu gan kapsētām visā Latvijā gan jebkuram citam objektam - baznīcai, atvadu zālei, ziedu veikalam vai pieminekļu izgatavošanas darbnīcai. 

Aizvadītā gada laikā portālam ir pilnībā nomainīts dizains, ko atzinīgi ir novērtējuši gan portāla apmeklētāji, gan patstāvīgie lietotāji - komersanti, kas pievienojušies portālam ar savām precēm un pakalpojumiem. Pagājušā gada maijā portāls pārgāja uz Bootstrap 4.0 Alfa lietotājsistēmu,  bet pēc pāris mēnešiem jau uz Bootstrap 4.0 Beta - ar katru jaunu versiju kopumā uzlabojot funkcionalitāti panelim “Mans bizness”. Jāsaka, ka tas dod ļoti ievērojamas priekšrocības uzņēmumiem, ar kuriem ir noslēgti apkalpošanas līgumi un kuri piedāvā savas preces portāla katalogā, jo katrai precei ir īpašie SEO apraksti ar iestatītiem inženiersistēmu rīkiem, kas dod ekstra ātrus reitinga uzlabošanas rezultātus Google tīklā. 

Jāatzīmē, ka  Framework OctoberCMS - sistēma uz kuras bāzes portāls ir izveidots mēs esam atjaunojuši līdz 4.24 versijai un līdz ar to pārejam uz pašu jaunāko šīs sistēmas versiju PHP7. 

2017.gadā portālā tika iestrādāta sistēma Google Structured Data , kas ļauj ievērojami paaugstināt portāla reitingus uz meklētākajiem nozares atslēgvārdiem virs vairākiem Latvijā ilgstoši darbojošamies informatīvajiem portāliem, īpaši mobilajās ierīcēs. Jaunajā 2018.gadā plānojam ieviest Google Structured Data Cards precēm, kas izvietotas portāla katalogā, kā arī pieslēgtajiem uzņēmumiem, sākot no darba laika līdz pat klientu atsauksmēm. 

Aizvadītā gada sākumā portāls Memorial Services plānoja ieviest tādas portāla sadaļas kā “korporatīvais dialogs” un “sludinājumi”, taču par cik uzsvars tika likts vairāk uz funkcionalitātes un reitingu uzlabojumiem, tad šo jaunumu ieviešana būs 2018.gada uzdevums. 

Papildus šīm jaunajām iespējām, portāls gatavojas atvērt sadaļu reģistrētajiem lietotājiem, kur būs pieejams specializēto preču, instrumentu un palīgmateriālu katalogs, kas nepieciešami dažādu memoriālo pakalpojumu sniedzējiem (apbedīšanas birojiem, morgiem, kapu pieminekļu darbnīcām, reliģiskajām organizācijām u.c.). Visas preces, palīginstrumentus vai izejmateriālus varēs pasūtīt bez starpniekiem ar piegādi Latvijā. Ceram, ka šis būs ļoti noderīgs palīgs visiem uzņēmējiem, kas saistīti ar memoriālo sfēru Latvijā. 

Portāls Memorial Services nav tikai komerciāla rakstura projekts, liela daļa projekta kopumā ļoti dziļi skar sociāla rakstura jautājumus - gan saistībā ar tēmu par paliatīvo (neglābjami smagi, nāvei nolemtu cilvēku) aprūpi, gan dažādu tradīciju saistībā ar kapu kopšanu, kā piemēram Kapu svētki vai svecīšu vakari vsā Latvijā, kā arī saistībā ar citiem jautājumiem, kas arī ir saistīti ar memoriālo sfēru - tādi kā mantojuma lietu kārtošana vai kā sameklēt apglabātu personu kādā no Latvijas kapsētām - portāls 2017.gadā aktīvi iesaistījās sociālā tīkla Facebook aktivitātēs publicējot aktuālos jaunumus, rakstus un speciālistu ieteikumus. Kopumā redzot cilvēku lielo atsaucību, ar gandarījumu varam secināt, ka informācija ir bijusi noderīga, jo cilvēki ir gan komentējuši, gan dalījušies ar šīm publikācijām, gan arī uzdevuši pēc tam jautājumus. Jaunajā 2018.gadā plānojam portāla darbībā iekļaut vēl vairāk sociālu tēmu, kā piemēram psihiloģisko atbalstu online, kā arī citus sabiedrībai kopumā aktuālus  jautājumus.

Portāls vēlreiz izsaka pateicību tām ģimenēm, kas ir uzticējušās mūsu kanālam - arī turpmāk centīsimies sniegt nepieciešamo atbalstu dažādos jautājumos. Nekautrējieties mums rakstīt un izteikt savas domas, rekomendācijas vai aizrādījumus - tas kopumā palīdzēs uzlabot apaklpošanas kvalitāti šajā sensitīvajā pakalpojumu nozarē. Paldies arī tiem uzņēmumiem, kas ir aktīvi iesaistījušies portāla korporatīvajā vidē - Jūsu piedāvājumi ir ļoti nepieciešami cilvēkiem, kas saskārušies ar šo dzīves notikumu. 

Lai mums visiem 2018.gads ir veiksmīgs, pozitīvs un atvērts jaunām iespējām!

Memorial Services Latvija administrācija.



Posted in Jaunumi on 11 January 2018

Memorial Services informācijas un tehniskā atbalsta dienests, 24h/7
Mālu 28, Rīga
Cemeteries
Sia Apbedīšanas birojs Angel
Sia Apbedisanas biroja Angel
Funeral services
SoulGarden - Pieminekļu izgatavošana un labiekārtošana
Mālu iela 28, Zemgales priekšpilsēta, Rīga
Manufacturing of monuments for cemetery
SIA Mūžība
Pērnavas iela 52, Latgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1009
Funeral services